Вистинскиот вкус на италијанско калцоне!
Состојки:
- 1 пакување лиснато тесто
- 1 праз
- масло
- сол
- бибер
- 100 гр тврдо сирење
- 100 гр кашкавал
- паризер или мелено месо
- кечап
- оригано
- 1 лажица павлака
Начин на подготовка:
- На масло пропржете праз сечкан на кругови, па додајте сечкан паризер или мелено месо и испрежете. Додајте сол и бибер.
- Тестото развлечете го со големина на округла тепсија, премачкајте го со павлака, но не до краевите, па додајте пропржен праз со месо, изрендајте сирење и кашкавал, потоа кечап и оригано, па префрлете една половина преку друга и малку свиткајте ги рабовите.
- Затворената пица можете да ја премачкате со жолчка. Печете на 200 степени околу 30 минути убаво да порумени. Послужете топло.
На здравје!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот
Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука
Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука