Богатиот вкус на чоколадо во меко тесто ќе ве освои…
Состојки:
- 175 гр путер + малку за подмачкување и глазура
- 175 гр кафеав шеќер
- 3 јајца
- 140 гр брашно
- 2 лажички прашок за пециво
- 85 гр мелени бадеми
- 100 мл млеко
- 4 лажици какао
- 50 гр рендано млечно чоколадо
- 50 гр бело чоколадо за глазура
Начин на подготовка:
- Загрејте ја рерната на 160 степени и намастете калап за печење. Разматете путер со шеќер, па додајте јајца, брашно, прашок за пециво, бадеми, млеко и какао.
- Добро разматете, па додајте рендано чоколадо, измешајте и ставете ја смесата во плех. Печете 45-50 минути.
- Растопете бело чоколадо на пареа со малку путер, па прошарајте преку изладената векна.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта