Лекарите предупредуваат да не ја ставате веќе храната во фолија.Имено, алуминиумот од оваа практична фолија многу лесно влегува во вашите намирници, а колку температурата е поголема, повеќе алуминиум завршува во храната која ја јадеме и им ја даваме на нашите деца, а тоа може да предизвика болести.
„Таквата фолија никако не е погодна за готвење, но ниту за користење за складирање особено кај некои намирници како што се доматите или зачините“, објаснува доктор Зубаиди и предупредува дека со акумулацијата на алуминиум во телото може да се појават сериозни болести како што се, на пример, остеопороза и Алцхајмерова болест.
Затоа, користете хартија за печење.
Чини само 1 денар – Рецепт со кој ќе ги освежите боите на алиштата
Ви смрдат патиките? Еве кои лекови ги предлагаат читателите
Кулинарски трик – Употребете ја оваа намирница и маслото нема да ви загорува при пржење
Едноставен трик со кој ќе ги избркате мувите од вашиот двор и балкон
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса