Оброк кој радо ќе го правите: Пилешки ражничи со крцкава сланина и димена колбасица (ВИДЕО)

Оброк кој радо ќе го правите: Пилешки ражничи со крцкава сланина и димена колбасица (ВИДЕО)

Идеален оброк за ручек или вечера…

Состојки:

  • пилешки гради
  • 150 гр сува сланина (царско месо)
  • 150 гр димена колбасица
  • 5 чешниња издробен лук
  • 1 лажица сок од лимон
  • маслиново масло
  • стапчиња за ражничи

Начин на подготовка:

  1. Пилешкото месо исечкајте го на коцки. Во чинија подгответе маринада од 50 мл масло, 50 мл вода, издробен лук, бибер, сол, оригано и сок од лимон.
  2. Сè добро измешајте. Оставете да отстои 30 минути и процедете, па со прелијте го месото.
  3. Пожелно е месото да отстои во маринадата околу 30 минути, па потоа да се пече. Испечете го на скара од двете страни.

Деталното упатство за подготовка погледнете го во видеото:

Повеќе рецепти на Готви.мк:

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Домашен рецепт со кој повеќе нема ни да помислите на цвекло од тегла

Релаксирајте се: Чај кој ги опушта мислите и мускулите

Смути на денот: Моркови во чаша

Чајот од шипка како лек

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо