Свински ребра под сач во домашни услови (ВИДЕО)

Свински ребра под сач во домашни услови (ВИДЕО)

Уште едно неодоливо јадење под сач кое можете да го подготвите и во вашиот дом!

Состојки:

  • 2 кг свински ребра
  • 7 главици кромид
  • 1 кг компир
  • 2 моркови
  • 1/2 целер
  • 3-4 лажици маст
  • рузмарин
  • сол
  • бибер
  • пипер
  • 300-400 мл вода

Начин на подготовка:

  1. Излупете ги компирите и исечете ги на четвртини.
  2. Додајте рузмарин, сол, бибер и маст.
  3. А остатокот погледнете го во ВИДЕОТО!

Повеќе на Готви.мк:

Градинарска пита – направете вкусен фамилијарен ручек за помалку 150 денари

Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви

Рецепт за вистински пица деликатес

Полнети печурки – лесен рецепт кој сите ќе ви го бараат

Палачинки за гурмани

Одлична комбинација: Таљатели со сланина, л

 

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*