Има повеќе калциум од млекото  – сусамот е полн здравје

Има повеќе калциум од млекото – сусамот е полн здравје

Сусамот е одличен додаток за вкусни кифли, лиснати, леб, пици и многу други деликатеси. Знаеме дека има убав вкус, но не знаеме колку е здрав.Сусамот ги прочистува органите за варење на храната, лечи цревни паразити и хемороиди.

Богат е со манган, магнезиум, селен и калциум, намалува ризик од рак, го забавува стареењето, намалува болки и грчеви па затоа е погоден за жени со менструален циклус.

Она што е најважно а ретко се знае е дека има седум пати повеќе калциум од млекото.

Повеќе на Готви.мк:

Тазе домашен леб

Полнет запечен леб

Домашниот леб на мајче Вера

Домашен леб со маслинки

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)