Руската салата е царица на секоја прослава, а од сега омилената салата ќе ја служите и на посните слави.
Состојки:
- 400 гр компир
- 400 гр морков
- ½ конзерва грашок
- 200 гр растителен кашкавал
- неколку кисели краставички
- 200 гр шампињони
- 300 мл посен мајонез
Подготовка:
- Компирите се мијат, лупат и варат, а истото се прави и со морковите.
- Грашокот се цеди, па се става со варениот компир, морков, печурките и кашкавалот и киселите краставички во сад.
- Се става сол и се меша, па се става дел од мајонезот и се остава салатата дваесетина минути во ладилник, па пред сервирање се додава остатокот и убаво се промешува.
Седумдневна диета со вашата омилена храна
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Брзо и освежително: Смути од шумски плодови