ДЕСЕРТ БЕЗ ШЕЌЕР: Посен колач од гриз и кокос

ДЕСЕРТ БЕЗ ШЕЌЕР: Посен колач од гриз и кокос

Коцки од гриз и кокос кои ќе ги обожавате!

Состојки:

  • 2 чаши гриз
  • 2 чаши брашно
  • 1,5 шолји масло
  • 1 кесичка сода бикарбона
  • 2 чаши вода
  • 3 лажици џем по вкус
  • 2-3 лажици кокосово брашно

Начин на подготовка:

  1. Измешајте ги сите состојки и ставете ја смесата во намастена, побрашнета тепсија со средна големина.
  2. Ставете ја во загреана рерна и печете на 200 степени околу 30 минути.
  3. Со чепкалка проверете дали колачот е печен.
  4. Извадете го колачот од рерна и оставете го да се излади па посипете го со кокосово брашно.
  5. Пред сервирање исечете го на коцки.

Уживајте!

Повеќе на Готви.мк:

Крем чорба од тиква и компири

Деликатес во кујната: Компир на поинаков начин

Мусака со печурки

Мусака со карфиол и мисиркино месо

Мусака на ориентален начин

Повеќе рецепти со мелено месо