Пикантни и сочни уштипци на скара.
Состојки:
- 500 гр мешано мелено месо
- 50 гр сува сланина
- 100 гр кашкавал
- 2 чешниња лук
- 1 луто пиперче
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Меленото месо добро измешајте го. Сланината и кашкавалот исечете ги на коцки и измешајте ги со месото. Додајте и ситно сечкан лук и пиперче. па замесете.
- Со влажни раце правете уштипци. Печете ги на скара од сите страни.
- Совет: Лесковачките уштипци можете да ги пржите и во тава со длабоко дно, на малку масло.
На здравје!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи