Овој вкусен сос е одличен додаток за десерти, но и за солени јадења.
Состојки:
- 2,7 килограми јаболка, измиени, излупени и исечени на осмини
- 220 мл сок од јаболка
- сок од еден лимон
- 100 гр кафеав шеќер
- 1 лажичка цимет
- дополнителни состојки по желба – мускатно оревче, јаворов сируп, путер
Начин на подготовка:
- Сите состојки ставете ги во поголемо тенџере и гответе околу 25 минути на умерен оган, повремено мешајќи.
- Кога сè ќе се зготви, изблендирајте додека не добиете хомогена смеса. Кога ќе се излади, ставете го сосот во стаклени садови и чувајте го во фрижидер.
Вакво нешто не сте јаделе: Топол сендвич со банани и нутела
Ќе ви годи летово: Сладолед со омилениот нутела крем
Седумдневна диета со вашата омилена храна
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Како да ослабете според хороскопскиот знак?