Горните полици се за еден вид храна, подолните за друг. Знаевте ли дека секоја полица во фрижидерите е наменета за одреден тип храна?Еве каде да ја чувата храната за да биде свежа, вкусна и подолго да трае.
На горните полици температурата е најстабилна па би требало тука да ги чувате остатоците од храна, отворени сокови и пијалоци, свежите намирници кои се веднаш готови за ручек.
На долните полици се чуваат сиривите намирници за готвење.
На вратата на фрижидерот се чуваат конзерви, кечап и мајонез, сенф, неотворени сокови. Најчесто тука се чуваат јајца, млеко…но тоа е голема грешка бидејќи вратата е најтоплиот дел од ладилникот.
Јајцата и млекото се чуваат на најдолните полици бидејќи тие се најладни.
Исто така, важно е да не се пренатрупува фрижидерот за воздухот нормално да струи во него.
Храна која задолжително треба да ја консумираат пушачите
Зошто не смеете да запалите цигара веднаш по јадењето?
10 „убијци“ на вишокот калории
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)
Диетален појадок што ќе ве држи сити
Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот
ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?