На овој едноставен омлет додајте му состојки по желба и уживајте во богатството на вкусови…
Состојки:
- 1 големо јајце
- прстофат сол
- 1-2 лажички пармезан
- 1-2 лажички ситно сечкан свеж магдонос
- 1 лажичка маслиново или друго масло
Начин на подготовка:
- Во мал сад разматете јајце, а потоа додајте сол, пармезан и зачини ако користите. Разматете лесно убаво да се соедини.
- Загрејте масло во мала тава и кога ќе биде подготвено ставете ја мешавината преку целаата површина на тавата.
- Пржете околу минута, две, додека омлетот не порумени, а потоа свртете го на другата страна и печете го уште минута.
- Сега можете да го сервирате, а по желба можете да ставите шунка, сирење, кечап, мајонез…
Дали некогаш сте виделе долги јајца? Нема да верувате како се прават
ВИДЕО: Дали досега погрешно сме ги пржеле јајцата?
ВИДЕО: Шест одлични готварски трикови
ВИДЕО: Оваа декорација се прави за минута, а сите ќе ги воодушеви
ВИДЕО: Еве како да направите декоративна роза од домат за минута
ВИДЕО: Готварски трик – како одеднаш да излупите 3 варени јајца
ВИДЕО: Топ 5 рецепти со јајца во Дубаи
ВИДЕО: Како да зготвите печени јајца на Шкотски начин