Слатко-киселиот сос одлично го надополнува вкусот на пилешко месо кое шири неодолива арома во кујната. Ви нудиме супер рецепт за негова подготовка:
Состојки:
- ½ шолја сок од ананас
- ¼ шолји шеќер
- ¼ шолји вински оцет
- 3 лажици сок од лимон
- 3 лажици пченкарно брашно
Подготовка:
- Во сад ги мешаме брашното и малку вода, а откако ќе добиеме хомогена смеса, се трга настрана.
- Во тенџере ставете сок од ананас, и шолја вода, па ставете го шеќерот и мешајте. Додајте го и оцетот и сокот од лимон. Постојано мешајте.
- Ставете ја и смесата од брашно и откако ќе зоврие смесата, тргнете го сосот и изладете го.
- Прелијте го месото со него.
Градинарска пита – направете вкусен фамилијарен ручек за помалку 150 денари
Едноставен појадок кој сите ќе ги воодушеви
Рецепт за вистински пица деликатес
Летен појадок кој ќе го правите секој ден
Полнети печурки – лесен рецепт кој сите ќе ви го бараат
Одлична комбинација: Таљатели со сланина, л