Овие вкусни залаци лесно се подготвуваат и се вистински украс на трпезата.
Состојки:
- 6 варени јајца
- 60 мл грчки јогурт
- 1 лажица сенф
- сол
- бибер
- пипер
Начин на подготовка:
- Варените јајца излупете ги и преполовете ги. Извадете ги жолчките и ставете ги во чинија. Измешајте ги жолчките со грчки јогурт, сенф, а потоа посолете и побиберете.
- Со смесата од жолчки наполнете ги белките, па посипете со пипер и декорирајте по желба.
На здравје!
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Вистински специјалитет – Бургер од растурено пилешко со барбекју сос
Салата која летово ќе ја правите секој ден
Англиски погачици со чедар – ќе ги правите во секоја прилика
Полнети тиквички по најдобар рецепт