Печен карфиол повкусен од месо – нов вкус во кујната

Печен карфиол повкусен од месо – нов вкус во кујната

Направете супер деликатес во кујната со карфиол.

Состојки:

  • 1 карфиол
  • 3 лажици сенф
  • 3 лажици масло
  • 1 лук

Подготовка:

  1. Се чисти карфиолот и се става да отстои во вода со сода бикарбона.
  2. Сенфот со зачини по избор се меша и се премачкува карфиолот со неа. Се става и лукчето.
  3. Се пече 30 минути на 220 степени.

Повеќе на Готви.мк:

Динстано телешко со печурки

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Повеќе рецепти за десерти тука