Никогаш доста од тестенини. Иако секојдневно ги јадеме, сепак секогаш се појавува некоја нова вкусна идеја. Еве една која е совршено вкусна.
Состојки:
- 400 гр макарони
- 1 кесе болоњезе сос
- 100 мл бело вино
- 300 гр моцарела
- 3 лажици вегета
- 20 гр путер
Подготовка:
- Направете го сосот според упатството на кесичката.
- Додајте вегета во него и кратко варете.
- Макароните сварете ги на вообичаен начин во врела солена вода.
- Во огноотпорен сад ставете маргарин, па макароните, па состо, потоа моцарела коцки.
- Печете десетина минути на 200 степени.
Ремек дело во кујната: Леб од банана
ВИДЕО: Рецепт за леб кој не се меси
Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)