Италијанска кујна без мана: Запечени болоњезе тестенини

Италијанска кујна без мана: Запечени болоњезе тестенини

Никогаш доста од тестенини. Иако секојдневно ги јадеме, сепак секогаш се појавува некоја нова вкусна идеја. Еве една која е совршено вкусна.

Состојки:

  • 400 гр макарони
  • 1 кесе болоњезе сос
  • 100 мл бело вино
  • 300 гр моцарела
  • 3 лажици вегета
  • 20 гр путер

Подготовка:

  1. Направете го сосот според упатството на кесичката.
  2. Додајте вегета во него и кратко варете.
  3. Макароните сварете ги на вообичаен начин во врела солена вода.
  4. Во огноотпорен сад ставете маргарин, па макароните, па состо, потоа моцарела коцки.
  5. Печете десетина минути на 200 степени.

Повеќе на Готви.мк:

Ремек дело во кујната: Леб од банана

ВИДЕО: Рецепт за леб кој не се меси

Тазе домашен леб

Полнет запечен леб

Домашниот леб на мајче Вера

Домашен леб со маслинки

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)