Сочно пилешко со пармезан

Сочно пилешко со пармезан

Ова меко пилешко месо се топи во уста…

Состојки:

  • 4 шницли пилешко бело месо
  • 1 шолја грчки јогурт
  • 1/2 шолја пармезан
  • 1 1/2 лажичка сол
  • 1/2 лажичка бибер
  • 1 лажичка лук во прав

Начин на подготовка:

  1. Во чинија измешајте грчки јогурт, пармезан, сол, бибер и лук во прав.
  2. Со смесата премачкајте ги пилешките шницли.
  3. Премачканото пилешко месо печете го 45 минути во рерна загреана на 200 степени.

Добар апетит!

Прочитајте поврзани Gotvi.mk рецепти:

Маринирани пилешки ражниќи

ВИДЕО: Неверојатно добар рецепт за пилешки кесадиљас

Шпагети со гриловано пилешко и песто сос

ВИДЕО: Рецепт за пилешко со 40 чешниња лук

Специјалитет: Похoван и печен пилешки стек

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко