Топла чорба за ноемвриските денови – кремасто уживање

Топла чорба за ноемвриските денови – кремасто уживање

Направете хранлива, вкусна и топла чорба за есенските денови. Нема да ви потроши многу време, евтина е и многу здрава.

Состојки:

  • 2 праза
  • 200 гр пилешки гради
  • 400 мл вода
  • 2 лажици сенф
  • сол и бибер
  • масло

Подготовка:

  1. Пилешкото исечете го на коцки и пропржете го во масло, па додајте го празот сечен на ситни делови.
  2. Се става водата и се остава да зоврие, па се ставаат и зачините. Може да додадете и некој по избор.
  3. Се става сенфот пред да ја тргнеме чорбата од шпорет.
  4. Послужете декорирано со магдонос.

Повеќе на Готви.мк:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула