ПРСТИ ДА ИЗЛИЖЕШ? Единствен трик за поховање месо

ПРСТИ ДА ИЗЛИЖЕШ? Единствен трик за поховање месо

Нема ништо послатко од сочно и поховано месо.

Еве неколку трикови за совршено поховање на вашата омилена храна:

– Месото за поховање исечете го на еднакви делови.
– Пред поховање, омекнете го месото така што ќе го исчукате.
– Потоа избришете го месото со хартиена салфета.
– Месото прво извалкајте го во брашно, а потоа истресете го како би го отстраниле вишокот.
– Потоа, месото натопете го во јајце и повторно истресете го.
– Ако не сте сигурни дали маслото е доволно жешко за поховање, направете тест – ставете малку трошки, па ако видите дека се печат, ставете го месото.
– По печењето, избришете го вишокот маснотии со хартиена салфета.

Поврзани вести на Готви.мк

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

Топ 10 највкусни Gotvi.mk рецепти со печурки