Никогаш полесно до вкусен десерт кој се топи во уста…
Состојки:
- 250 гр искршено бело чоколадо
- 220 гр крем сирење
- 6 големи јајца
Начин на подготовка:
- Сите намирници пред подготовката треба да бидат на собна температура. Потоа следат неколку лесни чекори. Чоколадото растопете го на пареа, ставете го во сад, оставете го малку да се излади, па измашајте го со жолчките.
- Одвоените белки полека разматете ги, без премногу мешање, па измешајте ги со чоколадото и сирењето. Ставете сè во кружен калап за печење со малку вода.
- Рерната треба да биде загреана на 170 степени, а колачот печете го максимално 45 минути. Капалот претходно намачкајте го со путер.
Начинот на подготовка подетално погледнете го во видеото подолу:
Ќе ве врати во детството: Омилениот десерт на сите генерации
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат
ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед
Чоко палачинки со крем од ванила и јагоди
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Топ 10 Gotvi.mk рецепти со палачинки
Рецепт за палачинки кои можете да ги јадете неограничено
Чоколадни топчиња што се топат во уста
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
Најдобар рецепт за домашен чизкејк
Шлаг од јагоди – вистински пролетен специјалитет