РЕБРА ВО СОС: Пикантен деликатес за сите гурмани

РЕБРА ВО СОС: Пикантен деликатес за сите гурмани

Вкусни ребра во сос за сите гурмани и љубители на месо.

Состојки:

  • 2 црвени лути пиперки
  • 30 гр ѓумбир
  • 2 лука
  • 50 гр кафен шеќер
  • 150 мл пиво
  • 10 мл кечап
  • 100 мл соја сос
  • 1,5 кг свински ребра
  • 4 домати
  • 4 шолји пченка
  • 1 модар домат
  • 300 гр пиперки
  • 4 компири

Подготовка:

  1. Се сечат лутите пиперки и ѓумбирот и лукот се рендаат. Се се меша со шеќерот,  пивото, кечапот, соја сосот и бибер. Се додава и магдонос за вкус.
  2. Ребрата се ставаат во кесе за замрзнување и се налеваат со сосот кој сме го добиле. Се оставаат преку ноќ во ладилник.
  3. Се сече зеленчукот, се вадат ребрата, се цедат и се печат на скара 40 минути. Последните 15 минути од печењето се додава и пченка и зеленчукот.
  4. Се сервира украсено по желба.

Повеќе вести на Готви.мк:

Крем чорба од тиква и компири

Деликатес во кујната: Компир на поинаков начин

Мусака со печурки

Мусака со карфиол и мисиркино месо

Мусака на ориентален начин

Повеќе рецепти со мелено месо