Посен деликатес: Вкусни колачиња на посната трпеза

Посен деликатес: Вкусни колачиња на посната трпеза

Ако постите оваа среда, ви нудиме брз и вкусен рецепт за вкусни посни колачиња.

Состојки:

  • 100 гр овесни снегулки
  • 50 гр бадеми
  • 50 гр пченични никулци
  • 1 лажица млеко во прав
  • 70 мл вода
  • 1 лажица прашок за пециво
  • 1 лажица ванил
  • 10-ина урми
  • 50 мл маслоЗА ФИЛ 
  • мармалад

Подготовка:

  1. Измелете ги овесните снегулки, заедно со бадемите, а урмите оставете ги во вода да се омекнат, па изблендирајте ги.
  2. Ставете ги сите состојки во сад, освен оние за филот. Мешајте со миксер, па обликувајте колачиња.
  3. Ставете ги на плех со хартија и печете 10 минути на 180 степени.
  4. Премачкајте ги со мармалад.

Повеќе рецепти на Готви.мк:

Северина со нов спот, а ние ве потсетуваме која диета ја држеше кога беше бремена

Мајката на Јелена Крлеуша: Еве како конечно ја победив зависноста од храна!

Адријана Лима открива: Рецепт за утринско смути и совети за диета

Ким Кардашијан откри како ослабе 15 килограми за 2 месеци

Цеца со нов албум, а ние ви откриваме што јаде за да има таква линија

Кои се омилените јадења и пијалоци на Енрике Иглесијас?