Подгответе вкусни полнети ролни од месо…
Состојки:
- 500 гр свинско месо
- 2 варени јајца
- 2 јајца
- 2 чешниња лук
- 100 гр свински врат
- 2 лажички магдонос
- 1 парче леб
- 2 лажички сол
- малку бибер
- 20 гр путер
Начин на подготовка:
- Варените јајца и свинскиот врат исечкајте ги на коцки, а поситно исечкајте ги лукот и магдоносот. Ставете се во чинија. Додајте 2 јајца и истрошено парче леб (кое претходно сте го потопиле во вода и исцедиле) па зачинете и измешајте (ако е течно додајте малку презла).
- Шницлите растегнете ги со чекан за месо и зачинете ги. На секоја шницла ставете 2-3 лажички фил, па виткајте во ролни.
- Ролните редете ги во огноотпорен сад, кој претходно добро сте го намастиле со путер. И ролните премачкајте ги со путер.
- Поклопете го садот (или ставете го во алу фолија) и печете 20 минути на 200 степени, потоа тргнете го капакот и запечете уште 10 минути.
- Служете со прилог, салата, сос по желба.
На здравје!
ВИДЕО: Брзи готварски трикови за совршени тестенини
Хот дог шпагети – одличен рецепт кој и дете може да го направи
Варите шпагети во тенџере? – правите голема грешка
Најбрзо слабеење според хороскопскиот знак