Топло чоколадо со нутела – кремасто есенско задоволство

Топло чоколадо со нутела – кремасто есенско задоволство

Есента е идеално време за топло чоколадно задоволство. А, што е подобро од кафе со нутела?

Состојки:

  • 470 мл млеко
  • 3 лажица нутела
  • 1/2 лажичка ванила

Подготовка:

  1. Ставете 120 милилитри од млекото и целата количина нутела во мало тенџерче, загрејте ги на средна температура и мешајте сè додека добро не се соединат.
  2. Потоа додајте ја и ванилата и повторно измешајте.
  3. На крај додадете го и млекото.
  4. Може да додадете други намирници по желба.Уживајте!

Повеќе вести на Готви.мк:

Супер рецепт: Леден кафе колач

Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините

Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега

Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат

ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед

Посно: Палачинки без зејтин

Американски палачинки по врвен, а едноставен рецепт

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди