Врвот на италијанската кујна: Канелони на оригинален начин

Врвот на италијанската кујна: Канелони на оригинален начин

Направете канелони со блитва и сирење кои имаат супер вкус. Ова јадење е лесно и брзо, а ќе ја направи вашата трпеза омилена.

Состојки:

  • 200 гр блитва
  • 500 гр козјо сирење
  • 1 лук
  • 200 гр канелони
  • 50 гр пармезан
  • 50 мл павлака за готвење
  • сол и бибер

Подготовка:

  1. Блитвата убаво измијте ја, исечкајте ја и додајте козјо сирење во неа. Додајте го ситно сечканите лукче и босилек.
  2. Канелоните се полнат со оваа смеса и се ставаат во плех.
  3. Се полеваат одозгора со павлаката за готвење и им се става пармезан.
  4. Се пече околу 45 минути на претходно загреана рерна на 200 степени.

Повеќе вести на Готви.мк

ВИДЕО: Дали досега погрешно сме ги пржеле јајцата?

ВИДЕО: Шест одлични готварски трикови

ВИДЕО: Оваа декорација се прави за минута, а сите ќе ги воодушеви

ВИДЕО: Еве како да направите декоративна роза од домат за минута

ВИДЕО: Готварски трик – како одеднаш да излупите 3 варени јајца

ВИДЕО: Топ 5 рецепти со јајца во Дубаи

ВИДЕО: Како да зготвите печени јајца на Шкотски начин