Храната најчесто ја одмрзнуваме така што ќе ја извадиме од замрзнувач и ја оставаме да преноќи и да се пушти, т.е. да се одмрзне. Меѓутоа, според норвешката специјалистка за храна Сузан Екстед оваа техника е сосема погрешна.Таа вели дека најдобар начин да се одмрзне храната е да се стави во ладна вода.
„Ставете ја храната во соодветен пластичен сад и ставете студена вода, така побрзо ќе се загрее“, истакнува Екстед.
Според неа микро печката е најлошото решение.
Ким Кардашијан откри како ослабе 15 килограми за 2 месеци
Цеца со нов албум, а ние ви откриваме што јаде за да има таква линија
На традиционален британски појадок со Џон Њуман
Кои се омилените јадења и пијалоци на Енрике Иглесијас?
ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса
10 „убијци“ на вишокот калории
Како да ослабете според хороскопскиот знак?
Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате
Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?