Од италијанската кујна никогаш доста. Вкусовите и намирниците кои можат да се комбинираат, даваат одличен вкус. Овој пат, ви нудиме канелони со четири вида сирење. Едноставно, а неодоливо вкусно.
Состојки:
- 200 гр канелони
- 1 лажица маслиново масло
- 2 лукчиња
- 1 конзерва пелат
- 1 лажица оригано
- 2 лажици босилекЗа фил:
- 150 гр козјо сирење
- 150 гр рикота
- 150 гр моцарела
- 150 гр пармезан
Подготовка:
- Рерната се загрева на 200 степени. На масло се пржи лукот, се додава пелат, сол и бибер, босилек и оригано. Сè се крчка околу 10 минути.
- За полнење се мешаат сите четири вида сирење, кои се претходно добро изрендани, па се полнат канелоните.
- Се ставаат во сад за печење, и се полеваат со сосот од тавата.
- Најгоре се ренда моцарела.
- Се пече 40 минути натемпература од 200 степени.
- Добар апетит!
Врап со туна кој се прави за 5 минути
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути