Направете солен тарт од кој застанува здивот. Ова мезе одлично оди со пиво.
Состојки:
- 600 гр компир
- 250 гр шампињони
- 2 јајца
- 100 гр кашкавал
- 100 мл павлака
- 2 праз
- масло
- зачини
Подготовка:
- Компирите се сечат на кругови, па на нив се ставаат зачини и се ставаат во плех за печење.
- Празот се сече на ситни кругови и се пржи на тава со масло, па се оддаваат печурките. Откако се кратко ќе се издинста се наросуваат зачини по желба.
- Сè се става врз компирите, заедно со изматените јајца, кашкавалот и павлаката.
- Се пече околу 30 минути на 180 степени.
- Добар апетит!
ВИДЕО: Сите полудеа по овој рецепт – од сега ќе правите само вакви компири
ВИДЕО: Како да приготвите палачинки од компири
ВИДЕО рецепт: Брзи крокети од компири
Гнездо од компири со селско месо
ВИДЕО: Како да направите крцкави компири на шведски начин
Деликатес во кујната: Компир на поинаков начин