Кулинарски трик – Употребете ја оваа намирница и маслото нема да ви загорува при пржење

Кулинарски трик – Употребете ја оваа намирница и маслото нема да ви загорува при пржење

Постои едноставен кулинарски трик со кој маслото нема да ви загори, а при пржењето на пржени лепчиња, мекици, пирошки, компири, крофни… никогаш нема да добијат темна боја.

Кога ќе го ставите маслото на оган да се загрее, додадете 3-4 зрна грав. Оставете ги во зејтинот додека пржите.

Пржениците ќе добијат убава златеста боја по пржењето. Нормално е на крајот од пржењето зрната грав да имаат темна боја.

Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:

Ви смрдат патиките? Еве кои лекови ги предлагаат читателите

ВИДЕО: Рецепт за органска маска за длабинска нега на оштетена коса

ВИДЕО: Направете шеќерна паста за депилација

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетален појадок што ќе ве држи сити

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате

Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?

Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате

ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ

ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината

ВИДЕО: Рецепт за природна маска против акни и мозолчиња