Денеска на мени: Полнети печурки како вистински деликатес

Денеска на мени: Полнети печурки како вистински деликатес

Направете ги највкусните полнети печурки. Потребни ви се само неколку минути за вкусно уживање.

Подготовки:

  • 500 гр шампињони
  • 100 гр рендано сирење
  • 100 гр шунка Пекабеско
  • 50 мл кисела павлака Пекабела
  • 1 лук
  • масло
  • сол и бибер

Подготовка:

  1. Печурките се мијат и им се вадат дршките, а лукот се сече и се пропржува на масло.
  2. Се додава лукот заедно со ситно исечканата шунка во садот, па павлаката и зачините, и потоа со смесата се полнат печурките.
  3. Се печат на плех 10 минути на 180 степени.
  4. Се става сирење, па се печат уште 15 минути за да се растопи.
  5. На здравје!

Повеќе рецепти на Готви.мк

Диета која се држи 7 дена со вашата омилена храна

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

10 „убијци“ на вишокот калории

Ако појадувате ќе ослабете и ќе го забрзате метаболизмот – Еве како

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате

Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?

Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате

ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ

ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината