Направете поховани маслинки и уживајте со пријателите во нивниот вкус кој одлично оди во комбинација со пиво.
Состојки:
- 200 гр маслинки
- 1 јајце
- 100 гр брашно
- 50 гр сусам
- масло за јадење
- ½ шолја пиво
Начин на подготовка:
- Јајцето и пивото се матат во сад па се додаваат брашното и сусамот. Се се меша, а маслинките се ставаат во смесата.
- Се загрева маслото на тава на оган и се пржат маслинките.
- Ставете ги на салфета откако ќе се испржат да се упијат маснотиите.
- Послужете како мезе со темно или светло пиво.
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт
Зеленчукова ужинка за на работа
Топ 10 највкусни Gotvi.mk рецепти со печурки