Денеска на мени: Крцкави потпечени копанчиња

Денеска на мени: Крцкави потпечени копанчиња

 Вкусни крцкави копанчиња кои одлично одат со секое јадење. Може да ги послужите со помфрит или зеленчук на скара и да уживате во вкусот.

Состојки:

  • 4 копани
  • 1 лук
  • 1 лажиче кечап
  • 1 лажиче сенф
  • 1 лажиче оригано
  • 2 лажиче масло
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Во сад ставете го исечениот лук, ориганото, сенфот, кечапот и маслото. Потоа ставете малку сол и бибер и мешајте.
  2. Копаните ставете ги во садот со сосот и оставете ги да отстојат во фрижидер.
  3. По два часа, ставете ги на тава со масло и печете околу 40 минути на температура од 160 степени.

 Поврзани рецепти на Gotvi.mk

Печени тиквички со пилешко и зеленчук

Салата со рукола и пилешко

Полнет ананас со ориз и пилешко

Шпагети со гриловано пилешко и песто сос

ВИДЕО:  Рецепт за пилешко со 40 чешниња лук

Многу вкусно: Потпечена тава со пилешко месо и печурки

Pad Thai со пилешко

Посно и вкусно: Фурнарини за 1 минута

Пица лазањи – рецепт кој сите го бараат

Пица салами