Месо во сос од печурки – врвен деликатес кој совршено оди со чаша вино

Месо во сос од печурки – врвен деликатес кој совршено оди со чаша вино

Направете бело месо со печурки кое е совршено во комбинација со чаша вино.

Состојки:

  • 1 кг бело месо
  • 400 гр шампињони
  • 100 гр кашкавал
  • 1 чешне лук
  • 2 павлаки
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. На тава со маслиново масло пржете го лукот со месото исечкано на коцки, па додадете ги сечканите печурки и пржете додека не испари водата и не се издинста се. Додадете ги кашкавалот и павлаката.
  2. Мешајте се и на крај ставете зачини.
  3. Сервирајте во длабока чинија и декорирајте по желба.

 Поврзани вести на Gotvi.mk

Топ 10 највкусни Gotvi.mk рецепти со печурки

Пијани печурки

Одличен рецепт – Потпечено мешано месо со печурки

Динстано телешко со печурки

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Брзо и посно: Печурки со сусам

Мусака со печурки

Печурки во бел сос