Ако не знаете што да направите за ручек, а ви здодеа од вообичаените јадења, ви нудиме мусака на еден поинаков начин. Мусака со пире и кашкавал е крцкаво и сочно задоволство во кое ќе уживате.
Состојки:
- 800 гр компири
- 50 мл млеко
- 500 гр мелено месо
- 2 главици исечкан кромид
- 100 гр кашкавал
- 40 гр путер
- сол
- бибер
- зачини
Начин на подготовка:
- Варете ги компирите откако прво ќе ги измиете и излупите, па ставете ги путерот и млекото и направете пире.
- Испржете го кромидот во тава заедно со месото и солта, биберот и други зачини по желба.
- На тава ставете слој од пирето, па месото, па пире, па месо… додека има смеса, а најгоре ставете го ренданиот кашкавал.
- Печете 15 минути на температура од 200 степени.
Поврзани вести на Gotvi.mk
Тоа е тој вкус – Мусака во земјена тава
Плескавица во пица лепче со кајмак