Направете вкусен рецепт кој може да се јаде во било кој дел од денот и било кој дел од годината.
Состојки:
- 200 гр пиперки
- 1 чешне лук
- 300 гр тиквици
- 2 лаж масло
- Сол
- Бибер
- 200 гр морков
- 1 лаж пармезан
- 100 мл јаболков сок
- 5 лаж соја сос
- тесто
Начин на подготовка:
- Пиперката, ликот и тиквиците исечете ги, додадете масло и пржете ги, а во меѓувреме сварете го морковот и исецкајте го на ленти
- Измешајте го зеленчукот па ставете пармезан
- Тестото исечете го на квадрати, внатре ставете од смесата и затворете. Пржете околу 2 мин да заруменат двете страни
- Соја сос, сок од јаболка ставете на дното на чинијата и сервирајте
Поврзани вести на Gotvi.mk:
Изненадете го семејството со полнети запечени тиквички
Боранија со тиквичка – посен и многу вкусен ручек
Печени тиквички со пилешко месо и зеленчук