За сите гурмани – Потпечени плескавици

За сите гурмани – Потпечени плескавици

Направете плескавици на поинаков начин и уживајте во вкусот на убаво месо.

Состојки:

  • 500 гр мелено месо
  • 1 кромид
  • 2 парчиња леб
  • 400 мл павлака
  • сол
  • бибер
  • масло
  • 3 јајца
  • зачини

Начин на подготовка:

  1. Лебот потопете го во вода, иситнете го на парчиња, па ставете го заедно со кромидот во сад. Меленото месо измешајте го со 1 јајце, а додадете ги и останатите зачини во истиот сад.
  2. Обликувајте плескавици и пржете ги, па ставете ги во тава за печење, полијте ги со павлаката и останатите две јајца и печете на 200 степени околу 30 минути.

 Поврзани вести на Gotvi.mk:

Специјалитет на денот: Пита со мелено месо

Рецепт за вкусна мусака без месо – прсти да излижеш

Телешко месо во сос од буковка

Гнездо од компири со селско месо

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Изненадетего семејството со полнети потпечени тиквички