Сигурно не сте слушнале за овој рецепт, но ќе ви стане омилен: Поховани банани

Сигурно не сте слушнале за овој рецепт, но ќе ви стане омилен: Поховани банани

Сигурно не сте слушнале дека бананите кои најчесто се јадат свежи, може да се поховаат и од нив да се направи вкусен ручек или додаток на масата. За половина час ќе имате одличен вкус на трпеза.

Состојки:

  • 8 банани
  • 1 шолја брашно
  • 1 шолја вода
  • 1 лаж прашок за печиво
  • 1 лаж сода бикарбона

Начин на подготовка:

  1. Брашното изматете го со водата да добиете течна смеса.
  2. Ставете го остатокот од водата, прашокот за печиво, и содата во садот.
  3. Бананите исечете ги по должина, убаво поминете ги во смесата и пржете ги на тава со масло.

Уживајте во вкусот!

Поврзани вести на Gotvi.mk:

Мафини од банани

Вакво нешто не сте јаделе: Топол сендвич со банани и нутела

Напиток кој заменува 100 стомачни

Напиток кој го менува денот – Смути од кафе и банана

Ви здодеа од кафето? – Банана и кикиритки, нешто различно во кујната

Направете палачинки кои ќе можете да ги јадете неограничено

Вкусни чоколадни мафини