Откриваме важни трикови во кујната: Еве како да готвите побрзо и повкусно

Откриваме важни трикови во кујната: Еве како да готвите побрзо и повкусно

Секој домаќин и домаќинка сакаат да се докажуваат во кујната и неретко се фалат со нови рецепти и нови трикови кои секојдневно ги испробуваат. Ви нудиме 3 одлични совети за вашите јадења, салати, десерти да бидат повкусни, а воедно и полесно да се справите со дамките.

Доколку сакате да имате одличен десерт, тогаш овој совет ќе ви биде навистина корисен. Колачите, пандишпанот, тестенините и кремовите ќе имаат убава жолта боја доколку ставите малку сол во јајцата и ги оставите да отстојат три минути. Не се грижете воопшто, солта нема ни да се почувствува.

За сите љубители на пилешко месо, месото ќе има крцкава кора доколку во текот на печењето го прелиете со лимонов сок, разреден со малку вода.

Доколку при готвењето и брзањето во кујната си направите дамки на себе, се што треба да направите е да ставите бебешка пудра или пудра во прав на местото на дамката. Откако ќе го впие прашокот, истријте ја со четка. Резултатите ќе бидат видливи.

Прочитај повеќе Gotvi.mk вести:

Зошто не смеете да запалите цигара веднаш по јадењето?

10 „убијци“ на вишокот калории

Диетално: Домашни брускети со домати и маслиново масло (видео)

Диетален појадок што ќе ве држи сити

Рецепт за облоги од ѓумбир кои го топат салото на стомакот

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Како да ослабете според хороскопскиот знак?

Хороскопските знаци и храната – што треба да јадете, а која храна да ја избегнувате

Појадувајте и ќе слабеете – Еве како да го забрзате метаболизмот

Кое е омиленото јадење на принцот Чарлс?

Добра идеја – Фотографирајте храна на Instagram и бесплатно јадете каде сакате

ФОТО: Ѕирнете во Eqvita – ресторанот за здрава храна на Новак Ѓоковиќ

ВИДЕО: Драјв маркет – погледнете како ќе изгледа маркетот на иднината

Прочитај Gotvi.mk рецепти:

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

Кинеска кујна: Како да зготвите брокула со пилешко

Шарена тава со зеленчук и пилешко