Рости од компир

Рости од компир

Откако ќе го прочитате овој рецепт веднаш ќе го направите овој прилог на главно јадење од француската кујна по неодоливо вкусен рецепт на Шеф Marc De Jongh, а кој беше подготвен за време на часовите по готвење во рамките на проектот Кулинари.

Состојки:

  • 2 компира
  • 1/4 кромид (средна големина)
  • 1 јајце
  • 50 мл масло за јадење
  • сол и бибер по вкус

За подготовка на ова јадење потребно ви е и лупалка за зеленчук и ренде.

Начин на готвење:

  1. Компирите и кромидот се лупат, а потоа се рендаат на покрупната страна од рендето.
  2. Во длабок сад се мати јајце со сол и бибер по вкус.
  3. Компирот и кромидот ги пропржувате и ги ставате во садот со изматените јајца. Додавате зачини по вкус.
  4. Во тавата во која претходно се пржеа компирот и кромидот ја додавате смесата од рендан компир и кромид со јајца и се пржи како дебела палачинка.

Добар апетит!

Повеќе информации за часовите за готвење во рамките на проектот кој го спроведува Здружението за социјални иновации „АРНО“ прочитајте тука: http://gotvi.mk/2016/04/28/naucete-da-gotvite-so-profesionalni-gotvaci/. За начинот на пријавување на часовите по готвење кои се одржуваат во средното училиште за угостителство и туризам „Лазар Танев“ повеќе детали прочитајте тука: https://www.facebook.com/coolinari.mk/

Прочитај поврзани Gotvi.mk вести:

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

22 Коментари

  1. Pingback: Полнети тиквици – Gotvi.mk

  2. Pingback: Телешко месо во сос од буковка – Gotvi.mk

  3. Pingback: Часови за готвење: Британска кујна – Научете како се готват шкотски стек, чоколадна торта со Гинис… – Gotvi.mk

  4. Pingback: Таратур или ѕаѕики? – Gotvi.mk

  5. Pingback: Крем супа од зеленчук – Gotvi.mk

  6. Pingback: Турли тава по најдобар рецепт – Gotvi.mk

  7. Pingback: Полнети тиквички по најдобар рецепт – Gotvi.mk

  8. Pingback: Специјалитет со авокадо и димен лосос – Ова ќе биде вашиот нов омилен рецепт – Gotvi.mk

  9. Pingback: ЗДРАВЈЕ ВО ЧИНИЈА: Направете вкусен доручек од авокадо и јајца – Gotvi.mk

  10. Pingback: БРЗ ВИКЕНД РУЧЕК: Колбаси, бифтек и компири во тава – Gotvi.mk

  11. Pingback: ГУРМАНСКО ЈАДЕЊЕ: Аргентински ќебап – Gotvi.mk

  12. Pingback: Домашни компир мафини од рерна – Gotvi.mk

  13. Pingback: Варени, печени, пржени – ако ви здодеа од овие компири пробајте го ова! – Gotvi.mk

  14. Pingback: ВИДЕО РУЧЕК: Цел живот готвите компири а не сте се сетиле на ова – Gotvi.mk

  15. Pingback: Колку јајца неделно треба да јадеме? – Gotvi.mk

  16. Pingback: ВАКОВ ПОМФРИТ НЕ СТЕ ПРОБАЛЕ: Нема да верувате колку е вкусно – Gotvi.mk

  17. Pingback: Имате темни подочници? – оваа овошка ќе ве спаси – Gotvi.mk

  18. Pingback: Овој „помфрит“ од моркови би можел да стане ваша омилена закуска! – Gotvi.mk

  19. Pingback: СОВЕТ КОЈ ВРЕДИ ДА ГО ЗАПИШЕТЕ: Откриена тајната на сараевските ќебапи! – Gotvi.mk

  20. Pingback: Сопственичка на ресторан му дала работа на бездомник: Две недели подоцна сфатила дека… – Gotvi.mk

  21. Pingback: Зелени зрнца здравје: Милион причини да јадете грашок – Gotvi.mk

  22. Pingback: Џанфранко Киарини со светски гастрономски перформанс во Скопје – Gotvi.mk

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*