Викенд дружењата почнуваат. Ако ви се најават гости, еве ја Gotvi.mk препораката за брза похована даска која одлично оди со пиво.
Состојки:
- пирошки
- зденки
- пилешки нагети (chicken nuggets)
- крокети од компир
- тартар сос
- barbeque сос
- холандски сос
- лутеница
- јајца
- презла
Начин на подготовка:
- За да добиете на време пирошките, нагетите и крокетите купете ги спремни за поховање.
- Пржете ги во тавче со загреано масло додека не поруменат.
- Зденките убаво поминете ги во сад со изматени јајца, па потоа во презла и пржете ги додека не добијат румена боја.
Сервирајте со лутеница, тартар, barbeque и холандски сос. Холандскиот сос направете го како комбинација од мед и сенф по ваш вкус.
Уживајте во овој деликатес кој е одличен во комбинација со пиво 🙂
Прочитај повеќе:
ФОТО: Традиционална македонска даска
Омилената даска за мацкање на Влатко