Поховани зденки

Поховани зденки

Похованите специјалитети се дел од омилената закуска за многу прослави, дружења и други собиранки. Погледнете како да направите поховани зденки за неколку минути и за секоја прилика 🙂

Состојки:

  • 1 кутија топено сирење / зденка
  • 2 јајца
  • презла
  • сусам

Начин на подготовка:

  1. Јајцата изматете ги во посебен сад. Во други два сада ставете ги презлата и сусамот.
  2. Зденките убаво поминете ги во сад со изматени јајца, па потоа во презла и сусам.
  3. Пржете ги во сад со загреано масло за готвење додека не добијат румена боја.

На здравје!

Прочитајте поврзани Gotvi.mk рецепти:

Брза даска кога ќе ви се најават гости

Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки

ВИДЕО рецепт: Брзи крокети од компири

Похован кашкавал

Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки

ФОТО: Традиционална македонска даска

Омилената даска за мацкање на Влатко