Похованите специјалитети се дел од омилената закуска за многу прослави, дружења и други собиранки. Погледнете како да направите поховани зденки за неколку минути и за секоја прилика 🙂
Состојки:
- 1 кутија топено сирење / зденка
- 2 јајца
- презла
- сусам
Начин на подготовка:
- Јајцата изматете ги во посебен сад. Во други два сада ставете ги презлата и сусамот.
- Зденките убаво поминете ги во сад со изматени јајца, па потоа во презла и сусам.
- Пржете ги во сад со загреано масло за готвење додека не добијат румена боја.
На здравје!
Прочитајте поврзани Gotvi.mk рецепти:
Брза даска кога ќе ви се најават гости
Брзи домашни пирошки со зденка и маслинки
ВИДЕО рецепт: Брзи крокети од компири
Рецепт за 2 брзи соса за чипс и други грицки