Мисиркина супа со јајце

Мисиркина супа со јајце

За сите кои обожаваат супи и сакаат да пробаат нешто различно, ова е рецептот 🙂

Состојки:

  • 2 моркова
  • 1 кромид
  • 2 чешниња лук
  • 4 cm пашканат

Начин на готвење:

  1. Ставете го парчето мисирка да се вари. Во водата во која се варела мисирка (околу 1,5 л) се додаваат сите намирници освен јајцето.
  2. Откако ќе се сварат се пасираат во посебен сад надвор од водата во која се вареа.
  3. Во меѓувреме, во водата се додава јајцето.
  4. Кога смесата ќе ја испасираме убаво и изедначиме ја враќаме во водата. Така се проварува уште 10 минути.
  5. Се декорира со сечкано младо кромитче. Може да се јаде со една лажица павлака, јогурт или кисело млеко.

На здравје!

Прочитај поврзани рецепти:

Пролетна супа

Мисиркина супа со просо и овесни снегулки

Крем супа од брокула

Крем супа од моркови

Телешка супа со куркума и брокула

Супа од зеленчук за намалување на килограми

Зеленчукова супа