Топол домашен леб за секој ручек. Прочитајте го овој брз и вкусен рецепт:
Состојки:
- 500 гр Екстра бело брашно тип 400 од Жито Лукс
- 280 мл млака вода
- 1 квасец
- 2 лажички сол
- 1 лажичка шеќер
- 3 лажици масло за готвење
Начин на подготовка:
- Сите состојки се ставаат во поголем длабок сад. Се замесува додека не се добие меко и изедначено тесто.
- Садот го покриваме и тестото се остава да стаса на собна температура околу 40 минути. Потоа, го формираме по желба или го ставаме во калап за леб.
- Печеме во загреана рерна на температура од 200 степени околу 30 минути.
Имајте пријатен ручек!
Pingback: ВИДЕО: Рецепт за леб кој не се меси – Gotvi.mk
Pingback: ВИДЕО рецепт: Леб со карамелизиран кромид – Gotvi.mk
Pingback: Брзо лепче со лук, буковец и маслиново масло – Gotvi.mk
Pingback: Што навистина се случува со телото кога не јадеме леб? – Gotvi.mk
Pingback: Деликатес на денот: Полнет леб како од врвните пекари – Gotvi.mk
Pingback: ФОТО: Погледнете ја тортата за 25 години брак на Лепа Брена – Gotvi.mk
Pingback: Одгледувајте зеленчук и во стан – еве како – Gotvi.mk
Pingback: ВИДЕО: Раскошен десерт за целото семејство – Gotvi.mk
Pingback: ДВЕ СОСТОЈКИ И НЕМА НЕРЕД: Сок за здравје полн витамини – Gotvi.mk
Pingback: ВИЕО РЕЦЕПТ: Јајца и сланина, нема подобар рецепт за мафини – Gotvi.mk
Pingback: Ова е најгугланиот рецепт за 2016 – ќе се изненадите што се готви низ цел свет – Gotvi.mk
Pingback: ВИДЕО: Стави чоколадо како руменило и какао на очите – се нашминка со јадење – Gotvi.mk
Pingback: УЖИВАЊЕ ЗА ЦЕЛО СЕМЕЈСТВО: Еве како да направите неодоливи новогодишни колачиња! – Gotvi.mk
Pingback: Има повеќе калциум од млекото – сусамот е полн здравје – Gotvi.mk
Pingback: Овие намирници НИКАКО не ги чувајте во фрижидер – многу е штетно – Gotvi.mk
Pingback: ВИДЕО: Врапче се залепи за ограда од студ – она што следува ќе ве трогне – Gotvi.mk
Pingback: Нема слава без посни кифли – еве како да ги направите – Gotvi.mk