Пролетта е одличен период од годината за топење килограми и детоксикација на организмот. Иако температурите се повисоки, супата нека ви биде секојдневно на менито бидејќи е еден од најголемите сојузници во овој процес.
Состојки:
- 2 моркова
- 1 компир
- 100 гр брокула
- 50 гр пашканат
- 50 гр корен од целер
- магдонос
- 1,5 л вода
- 1 лажица масло за готвење
- 2 зеленчукови коцки за супа
- фиде
Начин на готвење:
- Целиот зеленчук го сечкаме ситно. Морковот и компирот може да бидат и изрендани.
- Во сад за варење на оган ја додаваме водата. Откако водата ќе се загрее, го додаваме целиот зеленчук и маслото за готвење.
- Кога ќе почне да врие, се додаваат зеленчуковите коцки и една рака фиде.
- Оставаме на умерена температура да се вари околу 20 минути.
На здравје!
Прочитај поврзани рецепти: