Многу интересен рецепт за супа кој ни го испраќа Ана. Несекојдневно, но многу вкусно и добро за промена.
Напоменуваме дека иако времето се стоплува, супите треба да останат и понатаму на вашето мени. Особено оние зеленчукови пролетни 🙂
Состојки:
- бут од мисирка
- целер
- морков
- кромид
- куркума
- домат или доматен сос
- просо
- овесни снегулки
Начин на готвење:
- Се вари бут од мисирка со корен од целер, морков и кромид.
- По половина час се вади мисиркиниот бут, а зеленчукот кој останува во тенџерето се посолува.
- Во тенџерето додајте 1 кафена лажичка куркума во прав, една лажица црпалка домат или домашна салса, 3 супени лажици просо и 3 супени лажици овесни снегулки. Според Ана, најдобри овесни снегулки за овој рецепт се оние кои се продаваат во Кам маркет.
- Се вари уште десетина минути и се сервира.
На здравје!
Прочитај поврзани рецепти: