Многу вкусна комбинација која нашиот тим ја зготви по рецепт на Соња. Прочитајте што ви е потребно.
Состојки:
- 600 гр свински бифтек
- 2 главици кромид
- 2 кисели зелки
- масло за готвење
- листови лорбер
Начин на готвење:
- Киселата зелка ситно се сецка.
- Кромидот се пропржуваат со масло за јадење. Ја додаваме исецкатата зелка и пропржуваме кратко.
- Ставаме да се вари во експрес лонец 10 минути со неколку листови лорбер и бибер.
- Откако зелката ќе се свари, се пече во рерна 1 час со почесто мешање.
- Во меѓувреме свинскиот бифтек го сечеме на рамномерно парчиња. Зачинуваме и пржиме по вкус.
На здравје!